Зустріч з Катериною БЕРДИЧЕВСЬКОЮ, асистенткою з організації та реалізації заходів Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» в межах проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики (10.03.23)

10 березня 2023 року для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота» освітніх програм: «Соціальна робота», «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти, денної та заочної форми навчання було організовано та проведено онлайн-зустріч з Катериною БЕРДИЧЕВСЬКОЮ, асистенткою з організації та реалізації заходів Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині», випускницею кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, студенткою освітньої програми «Моніторинг і оцінка соціальних програм» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 2

Пані Катерина розповіла здобувачам про зміст, мету та завдання діяльності  Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині». Розкрила перспективні напрямки роботи організації, а саме: робота з громадою, надання соціальних послуг і розвиток саме у громадах, розвиток деінституалізації, розробка альтернативних форм виховання над дитиною та допомога родинам на Сході України (збереження родини для дитини), допомога державі (вдосконалення процесу прийняття рішень), допомога в громадах (підвищення потенціалу). Також спікерка зауважила, що організація використовує інноваційні соціальні технології для допомоги сім’ям та дітям, розвиває соціальні послуги та підвищує компетентність фахівців, які працюють в інтересах дітей.

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 3

Презентувала основні соціальні проєкти організації: «Розробка та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі (реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області)»; «Патронат сімей», в межах якого організація розробила і видала підручники  та  посібники, щоб краще розуміти індивідуальність кожної дитини та її потреби; «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», який спрямований на спроможність розвитку соціальних послуг на Сході України, допомогу громадам посилити соціальну згуртованість і організувати якісне надання соціальних послуг; «Родина і громада» (Plan international) даний проєкт зосереджений саме на роботі з підлітками, сім’ями альтернативного догляду і вразливими групами. Також здобувачі дізнались про ініціативу «Успішна громада: крок за кроком» та DARE «Мрій Досягай Усвідомлюй Виражай», який сприяє стійкості та самореалізації дітей, та спроможності дорослих до їх захисту.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 4

Відгуки здобувачів спеціальності 231 «Соціальна робота» про зустріч з Катериною БЕРДИЧЕВСЬКОЮ та діяльність Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині»

  • Анастасія ІЩУК «…Люди, що працюють у подібних організаціях у наш час – герої. Надання допомоги іншим без належного відпочинку впродовж багатьох місяців – це неймовірно тяжка та трудомістка праця. Неймовірна самовідданість!»
  • Ольга ПАНЬКЕВИЧ «Мені дуже сподобалась дана організація. Спеціалісти організації дарують дитинство дітям, зберігають родини, і допомагають дитині зростати в міцній та люблячій сім’ї. Я би хотіла працювати у цій організації, оскільки допомагати діткам, щоб вони жили в сім’ї – це велика справа. Адже кожна дитина заслуговує на любов батьків.»
  • Альона МАКОШИБА «Пані Катерина розповідала про «Партнерство «Кожній дитині» з палаючими очима. Було видно, що їй подобається її робота. Дана організація мене дуже зацікавила, мені захотілося б долучитись до її діяльності.»
  • Ульяна МИХАЙЛЮК «Організація, як на мене, чудова. Вона допомагає абсолютно різним категоріям людей стати більш захищеними і щасливими. Я б хотіла працювати у цій організації, тому що у період війни, і після неї буде дуже багато людей які втратили своїх рідних і їм потрібна буде підтримка та допомога.»
  • Світлана КВАШУК «Мої враження від знайомства із спеціалістом та організацією неймовірні. Фахівці займаються дуже хорошою справою, піклуються про дітей, дають можливість батькам усвідомити і переусвідомити їхні вчинки…»
  • Катерина НАКУШЕНКО «Мені дуже сподобалась пані Катерина, вона була привітною, з радістю відповідала на всі наші запитання. Мені імпонує, що організація активно виступає проти інтернатних закладів та прикладає максимум зусиль, щоб кожна дитина могла скористатися своїм правом на сім’ю, Після зустрічі з Катериною БЕРДИЧЕВСЬКОЮ в мене виникло ще більше бажання продовжувати поглиблено вивчати свою майбутню професію.»

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 5

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 6

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 7

10 03 2023. Зустріч з Бердичевською К. Фото 8

Висловлюємо вдячність Катерині БЕРДИЧЕВСЬКІЙ

за  цікаву та натхнену зустріч

і мотивацію здобувачів до професійного зростання!