Звітна конференція з виробничої (соціально-виховної) практики здобувачів 2 курсу навчання, спеціальності 231 Соціальна робота, ОП Соціальна педагогіка, денної форми навчання (група САРПб-2-21-4.0д) (16.03.23)

16 березня 2023 року відбулась звітна конференція за результатами виробничої (соціально-виховної) практики здобувачів 2 курсу, першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності 231 Соціальна робота освітньої програми «Соціальна педагогіка», денної форми навчання, групи САРПб-2-21-4.0д.

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 1

Студенти проходили практику в таких установах: Київський міський центр сім’ї «Родинний дім», Громадська організація «НАШ ДІМ-ІВАНКІВ»; Лугинський ліцей Лугинської селищної ради Коростенського району Житомирської області; Скала-Подільський позашкільний навчальний заклад «СКАЛА-ПОДІЛЬСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ПАРК». Відповідальною за проведення практики від кафедри була Олена ДЕНИСЮК, кандидат педагогічних наук, доцент, гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка».

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 2

Під час конференції студенти звітували про виконання завдань практики, презентували соціально-виховні заходи, які проводили з дітьми, наголошували на важливості морального та громадянського виховання підростаючого покоління.

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 3

На думку студентів, ця практика стала корисною тим,  що відобразила всі тонкощі роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. Цей досвід в подальшому допоможе вдосконалювати навички організації роботи з дітьми, власну креативність та комунікабельність. Практика була наповнена позитивними враженнями. Зрозуміли, що робота з дітьми потребує багато енергії та не завжди просто одночасно підтримувати дружні стосунки з дітьми та бути авторитетом для них.   

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 4

«Під час практики мали можливість працювати з тимчасовим дитячим колективом та набути досвіду самостійної роботи з ними. Це було дуже корисно, оскільки дозволило побачити, які підходи до виховання та навчання дітей працюють найкраще в реальних умовах. Навчилися планувати та організовувати заходи для дітей та підлітків, такі як тематичні дні, свята та спортивні змагання. Це було дуже цікаво та весело, але також дуже відповідально, оскільки треба було враховувати потреби та інтереси кожної дитини. Я навчився працювати з різними людьми та враховувати їхні індивідуальні потреби та побажання» (Микола Б.)

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 5

З метою оволодіння технологіями організації та проведення колективних творчих справ, тематичних днів, соціальних ініціатив студентами було проведено ряд заходів: тематична година «Первоцвіти просять захисту», «Наш Шевченко»; майстер-класи «Квітка крокус з сюрпризом» (оригамі); «Писанка перемоги» (писанкарство); «Музей»; «Малюємо нитками»; «Веселі котики» (нетрадиційні техніки малювання); тренінг по наданню першої медичної допомоги; психологічний тренінг «Календар бажань»; спортивні ігри «Здорові діти - здорова нація»; Всеукраїнська акція «Зелений паросток майбутнього»; різноманітні ігри та розваги під час самостійної діяльності дітей та ін.

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 6

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 7

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 8

16.03.23 Звіт з практики СП бакалаври д.ф.н Фото 9