Презентація каталогу вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання 2022 року вступу (10.03.2023)

10 березня 2023 року відбулася зустріч студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 231 «Соціальна робота» освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» з викладачами кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, під час якої студенти ознайомились з вибірковими компонентами освітніх програм з метою їх подальшого вибору.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 1

Організувала зустріч кураторка студентської групи САРПб-1-22-4.0д, викладачка  кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Аліна ДУЛЯ.

Медіатором зустрічі був кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Вадим СУЛІЦЬКИЙ.

Після привітання, у вступному слові він ознайомив студентів з порядком, строками, особливостями запису та формування груп для вивчення вибіркових блоків і дисциплін; звернув увагу всіх присутніх на дотримання термінів процедур, що передбачені Календарним графіком.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 2

З навчальною дисципліною «Телефонне консультування» студентів ознайомила кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ольга ШВЕД. Вона розповіла про актуальність такого виду діяльності в сучасних умовах, досвід використання телефонного консультування в інших країнах і звернула увагу на практичний, прикладний характер цієї навчальної дисципліни.

Кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Світлана САПІГА презентувала вибіркову навчальну дисципліну «Молодіжна робота в громаді». Особливу увагу зосередила на тому, що саме молоді люди мають брати активну участь у формуванні соціальної політики в державі, проявляти ініціативу, здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети.

Після презентації вибіркових дисциплін, студенти перейшли до кабінетів, де була продовжена зустріч із гарантами освітніх програм спеціальності 231 «Соціальна робота».

З дисциплінами вибіркового блоку «Соціально-педагогічна профілактика» студентів групи СПб-1-22-4.0з заочної форми навчання ознайомила гарантка освітньої програми «Соціальна педагогіка», кандидатка педагогічних наук, доцентка, доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Олена ДЕНИСЮК.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 3

Вибірковий блок «Управління соціальними змінами» презентувала гарантка освітньої програми «Соціальна адвокація», кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Світлана САПІГА.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 4

Вибірковий блок «Соціальна експертиза» освітньої програми «Соціальна робота» презентував координатор навчально-методичної роботи кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Вадим СУЛІЦЬКИЙ.

10.03.23 Ознайомлення здобувачів Фото 5

При підбитті підсумків зустрічі, викладачі відповіли на поставлені питання, а студенти висловили зацікавленість в отриманій інформації. Вони усвідомили потребу обрати саме ці вибіркові дисципліни та вибіркові блоки, тому, що опанувавши їх,  отримують можливість розширити та поглибити свої знання за спеціальністю, здобути додаткові спеціальні (фахові) компетентності, стати висококваліфікованими фахівцями в соціальній роботі та бути конкурентоспроможними на ринку праці в сфері надання соціальних послуг.