Гостьова зустріч з Тетяною ЧЕЧКО, методистом Комунального дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини «Я+Сім’я» в межах проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики (06.03.23)

6 березня 2023 року для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота»  освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти було організовано онлайн-зустріч з Тетяною ЧЕЧКО, вихователем-методистом Комунального дошкільного навчального закладу «Центр розвитку дитини «Я+сім’я»,  кандидатом педагогічних наук, випускницею кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 1

Модератором зустрічі була: Аліна ДУЛЯ, координатор практики, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 2

Під час зустрічі пані Тетяна розповіла про діяльність дошкільного закладу, який спрямований на  реалізацію державної політики в галузі освіти та виховання дітей з особливостями психофізичного  розвитку, а також на організацію соціально-психологічного та педагогічного супроводу дітей та їхніх батьків. Студентів зацікавила історія створення закладу.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 3

Мультидисциплінарна команда закладу пропонує професійну педагогічну та психологічну  корекційно-розвивальну допомогу для дітей та їхніх сімей. До складу фахівців входять: дитячі та  сімейні психологи, логопеди, музичні керівники, арт-терапевти, кінолог. Пані Тетяна наголосила на важливості включення посади соціального працівника/соціального педагога для успішної реалізації ключових завдань закладу.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 4

Студенти дізналися про місію закладу, а саме: супроводжувати кожну дитину в процесі її адаптації і соціалізації, допомогти їй  реалізувати своє право на освіту, сімейну любов та соціальну підтримку.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 5

Нашим студентам дуже сподобався цей заклад, оскільки в ньому є багато різних методів виховання діток.

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 6

Відгуки здобувачів спеціальності 231 «Соціальна робота» про гостьову зустріч з Тетяною ЧЕЧКО

«Мені було дуже приємно почути спеціаліста, який буквально «дихає» своєю роботою. Я дізналася про дуже багато цікавих освітніх програм, методик та просто історій із життя. Почувши Тетяну Миколаївну, побачивши її вогонь в очах та палку любов до своєї роботи, я маю велику віру в людство. Більш того – тепер я дійсно маю приклад спеціаліста, на якого можу рівнятися. Саме таким спеціалістом я хотіла би стати після отримання освіти. Дуже сподіваюся, що матиму ще нагоду хоча б почути (а краще – співпрацювати) з центром «Я+Сім'я» та особисто з Тетяною Миколаївною Чечко…»

«Неймовірна зустріч з Тетяною Чечко. Вона розповідала все чітко та зрозуміло, пані Тетяна зможе зацікавити кожного…»

«Пані Тетяна дійсно дуже позитивна та доброзичлива людина, вона так захопливо розповідала, що її було приємно і цікаво слухати. Одразу видно наскільки вона любить те, що робить, захоплюється своєю справою чим надихає інших, від такої зустрічі я отримала лише позитивні емоції і дуже вдячна їй за те, що знайшла час розповісти про центр розвитку дитини «Я+Сім'я», цей центр робить таку велику та складну роботу, що заслуговує на увагу…»

«Мені особисто дуже сподобалася зустріч з пані Тетяною. Вона була однією з найжвавіших і найдобріших людей, яких я коли-небудь зустрічала. Здавалося, що це саме та людина, яка має виконувати цю роботу, і, схоже, що вона дуже любить свою роботу. Чесно кажучи, це було дуже приємно...»

«В мене склалися позитивні враження після знайомства з цією організацією через те, що таких закладів в Україні досить мало, а особливих діток значно більше. Я пишаюся, що в нас в крайні є такі чудові люди та організації, які можуть допомогти не тільки дітям, а і їхнім батькам. Вони до кожного знаходять підхід і щиро допомагають. Також, на зустрічі я помітила, що вони ставляться до своїх учнів, як до власних дітей, все переживають з ними, і з ними радіють. Я дуже хочу, щоб організація «Я+сім’я» поширювалася та давала змогу на вільне та нормальне життя своїх учнів, бо кожен має на це право, не дивлячись на особливості...»

«Мої враження від цього знайомства якісь неймовірні, тому що люди цього закладу дуже добрі, чуйні, хочуть всім допомогти. Допомагають не дивлячись на те що буде важко, що треба на максимум докласти зусиль, думають за розвиток всіх дітей, хочуть, щоб всі були рівноправні...»

06.03.2023 Зустріч зТетяною Чечко Фото 7

 

 

Висловлюємо вдячність Тетяні ЧЕЧКО за цікаву, корисну зустріч та багаторічну співпрацю з кафедрою!