Захід «Тарас Шевченко – наша сила, віра та наснага» (09.03.23)

9 березня 2023 р. в день народження нашого Кобзаря група студентів 2 курсу спеціальності 231 Соціальна робота освітньої програми «Соціальна адвокація» зібралась для відзначення дня народження та вшанування цієї великою людини. Куратор групи – доцент кафедри Ольга ШВЕД провела презентацію-квест, присвячену творчості Тараса Шевченка.

09.03.23 Захід Тарас Шевченко Фото 1

Студенти розбирали твори великого митця, який ще в 40-50-х  роках ХІХ сторіччя говорив про необхідність боротись із москалями та росією, яка хоче поневолити українців та їх землю. Багато його віршів та висловів дуже актуальні зараз. Квест полягав в тому, що треба було дізнатись або згадати, з якого твору вибрані рядки віршів. Студенти також дізнались, що в світі (від Бразилії до Китаю) та Україні встановлено 1400 пам’ятників Шевченку. В Україні 164 населених пункти пов’язані або названі на честь Шевченка.

Даний захід дав можливість хоча б в онлайн режимі побачитись групі, розказати, як живуть та чим займаються. Всі відзначили, що дуже чекають Перемоги та навчання в аудиторіях.

09.03.23 Захід Тарас Шевченко Фото 2