Настановча конференція з виробничої / стажерської в соціальних службах практики для здобувачів 4 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота» ОП «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» (група САРПб-1-19-4.0д) (06.03.23)

06 березня 2023 року відбулась настановча конференція з виробничої / стажерської в соціальних службах практики для здобувачів 4 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота», освітніх програм 231.00.04 «Соціальна адвокація», 231.00.01 «Соціальна робота» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання.

06.03.23 настановча конф практ СР СА 4 курс Фото 1

Під час конференції здобувачі змогли ознайомитись з Базами практики, де передбачалось проходження практики, а саме: Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, Оболонський районний в місті Києві центр соціальних служб, Березнівський міський центр соціальних служб.

Відповідальні за проведення практики викладачі від кафедри: Світлана САПІГА,  Олена КАРПЕНКО, Аліна ДУЛЯ під час зустрічі, закцентували на основній меті практики її програмових результатах, зосередили  увагу студентів та етапах практики та особливостях звітування, наголосили на обов’язках студентів під час проходження практики та познайомила з критеріями оцінювання навчальних досягнень студентів та надали роз’яснення, щодо виконання завдань практики. Серед них:

  • вивчення документації, яка регламентує діяльність соціальної служби; ознайомлення з методичним забезпеченням, функціональними обов’язками фахівців соціальних служб;
  • діагностика проблем і здійснення оцінки потреб різних категорій отримувачів соціальних послуг;
  • планування, здійснення та аналіз результатів професійного втручання в соціальну проблему (соціальну ситуацію клієнта) у формі індивідуального або групового інтерв’ю, консультації. Підготовка звіту щодо здійсненого втручання;
  • розробка програми групової форми роботи (профілактичного, розвиваючого заходу). Аналіз результатів проведеної групової форми роботи з різними категоріями отримувачів соціальних послуг;
  • участь в організації і проведенні окремих заходів у межах поточної діяльності спеціаліста або соціальної агенції у цілому.

Виробнича / стажерська в соціальних службах практика триватиме у період із 6  по 31 березня 2023 року. Бажаємо успіху нашим студентам!