Настановча конференція з виробничої (соціально-консультаційної) практики для здобувачів 4 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота» ОП «Соціальна педагогіка» (групи САРПб-1-19-4.0д, СПб-1-19-4.0з,) (06.03.23)

06 березня 2023 року відбулась настановча конференція з виробничої / соціально-консультаційної практики для здобувачів 4 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота», освітньої програми 231.00.02 «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форми навчання.

06.03.23 Наст. конф практ СП 4 к фото 1

Під час конференції здобувачі змогли ознайомитись з Базами практики, де передбачалось проходження практики, а саме: Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, Громадська організація «Школа рівних можливостей», Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Київ, Миргородська гімназія №2 «Гелікон».

Відповідальні за проведення практики викладачі від кафедри: Віктор ЖУКОВ та Ольга ШВЕД під час зустрічі, закцентували на основній меті практики її програмових результатах, зосередили  увагу студентів та етапах практики та особливостях звітування, наголосили на обов’язках студентів під час проходження практики та познайомила з критеріями оцінювання навчальних досягнень студентів та надали роз’яснення, щодо виконання завдань практики. Серед них:

  • розробка рекомендації щодо правил (стратегій) поводження консультанта у ситуації конфлікту і непорозуміння з отримувачем послуг;
  • характеристика видів дистанції та визначення особливостей почуття міри спілкування з отримувачем послуг;
  • розкриття можливих причин неуважного слухання отримувачем послуг і не сприйняття ним консультанта;
  • розробка інформаційного буклета, який містить зміст видів державної допомоги внутрішньо переміщеним особам;
  • участь в організації і проведенні окремих заходів у межах поточної діяльності спеціаліста або соціальної агенції у цілому.

06.03.23 Наст. конф практ СП 4 кФото 2

Виробнича соціально-консультаційна практика триватиме у період із 6 по 31 березня 2023 року. Бажаємо успіху нашим студентам!