Зустріч Міжнародної школи соціальної роботи на тему: «Наслідки війни в Грузії» (22.02.2023)

22 лютого 2023 року відбулась чергова зустріч членів Міжнародної школи соціальної роботи на тему: «Наслідки війни в Грузії». На зустрічі учасники слухали та обговорювали презентацію колеги з Грузії – Натії ПАРЦХАЛАДЗЕ.

22.02.23 Зустріч Міжнародної школи Фото 1

Натія ПАРЦХАЛАДЖЕ є лікарем і доктором наук, вона багато років працює в ЮНІСЕФ. Також вона працює в Тбіліському університеті на факультеті соціальної роботи.   Пані Натія розповіла про наслідки російського вторгнення в грузинські регіони Абхазію та Осетію для дітей та інших жителів країни. Росія вела війну в Грузії в 1992, 1993 та 2008 роках, захопила 20% території Грузії, що призвело до 265 000 внутрішньо переміщених осіб. Тільки в 2008 році, хоча війна тривала тільки 5 днів, 40 000 дітей з батьками покинули свої домівки і шукали притулку в інших місцях.

Також учасниці та учасники дізнались, які проєкти втілювались в Грузії, що були пов’язані з допомогою біженцям та дітям, які постраждали від російської агресії.

22.02.23 Зустріч Міжнародної школи Фото 2

У зустрічі та обговоренні взяла участь Ольга ШВЕД, представник Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Пані Наті та Ольга обговорили також можливість співпраці двох університетів (двох кафедр), бо є багато спільних проблем та тем, над якими можемо працювати.