Круглий стіл на тему: «Вдосконалення системи соціальних послуг в Україні / Соціальний захист в умовах воєнного стану» (03.02.23)

03 лютого 2023 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл на тему: «Вдосконалення системи  соціальних послуг в Україні /  Соціальний захист в умовах воєнного стану». На заході були присутні представники влади, судді, представники Збройних сил України, науковці та усі бажаючі, які мали можливість долучитись до круглого столу через платформу zoom.

03 02 2023 1

Під час круглого столу спікерами були презентовані та обговорювалися актуальні питання, виклики сьогодення та пошук нових підходів щодо реалізації заходів із соціального захисту різних верств населення та вдосконалення системи надання соціальних послуг в Україні в умовах воєнного стану.

03 02 2023 2

Модератор заходу – Інна Силантьєва – президент Асоціації соціального розвитку через право. Спікерами круглого столу були Тетяна Лях – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка та Олена Файдюк – аспірантка спеціальності 231 Соціальна робота, завідувач кабінетом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка. Тетяна Лях розповіла про особливості та виклики волонтерської діяльності в умовах воєнного стану. Олена Файдюк презентувала Модель інтегрованих соціальних послуг для учасниць бойових дій, було також обговорено і виклики у наданні соціальних послуг даній цільовій аудиторії в умовах війни. Валерій Анатолійович Танцюра – член ради роботодавців кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка розповів про особливості захисту прав та інтересів дітей в Україні в умовах війни.

03 02 2023 3

Актуальні питання, які обговорювалися на круглому столі дійсно є важливими у наш час і потребують подальшого детального розгляду та вивчення з метою формування конкретних пропозицій та запровадження їх на різних рівнях, в тому числі і на державному.