Досвід участі в проєкті ERASMUS+ в Португалії та можливості участі для всіх бажаючих (20.10.22)

Наукове товариство Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти й кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи 20.10.22 запросили всіх охочих на зустріч «Досвід участі в проєкті ERASMUS+ в Португалії та можливості участі для всіх бажаючих».

Із вітальним словом до присутніх звернувся доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Суліцький В. В. Він привітав студентів освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота, студентів першого та другого курсів "Практична психологія" та "Логопедія". А також наголосив на можливості участі у програмах мобільності і присутніх на зустрічі студентів освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка», «Моніторинг і оцінка соціальних програм» другого (магістерського) рівня вищої освіти. Вадим Володимирович запросив до слова спікерку – Мочалову Камілу, студентку 3-го курсу  освітньої програми “Соціальна адвокація” спеціальності 231 Соціальна робота.

Під час зустрічі Каміла поділилась досвідом участі у міжнародному проєкті «Inclusion voice» від ERASMUS+, що проходив у Португалії в невеликому містечку Віла Нова де Тазем у період із 05.10.22 р. по 12.10.22 р.

Учасники зустрічі дізнались як шукати проєкти та подавати заявку, а також вигоди, які можна отримати (окрім чудового досвіду та надзвичайних емоцій) після проєкту.

Також Каміла розвіяла певні стереотипи щодо участі у програмах академічної мобільності. Наприклад, стереотип, що для участі має бути бездоганне володіння англійською мовою – «достатньо базового рівня та сильного бажання і двері для участі відкриті».

Наприкінці слово взяли заступниця декана факультету з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Музиченко І. В. та завідувачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Лях Т. Л. розповіли про можливості для студентів Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти.

Завершили захід на позитивній ноті вдячності спікерці від студентів та викладачів за цікаву та корисну інформацію.

Деякі із студентів одразу виявили бажання скористатися представленими Камілою ресурсами для того аби не пропустити свій шанс отримати можливість участі у програмі.