Міжнародна співпраця кафедри: онлайн-зустрічі з лідерами й членами асоціацій соціальних працівників, освітян з усього світу (23.03.22; 30.03.22)

       

      23 та 30 березня 2022 року відбулись онлайн-зустрічі з лідерами й членами асоціацій соціальних працівників, освітян з усього світу (Міжнародної Асоціації шкіл соціальної роботи, Європейської та Східно-Європейської Асоціацій Шкіл соціальної роботи, Британської асоціації шкіл соціальної роботи, провідними університетами світу), які займаються освітою і навчанням соціальних працівників. Зустрічі проходять щосереди до яких долучаються і викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка. Зокрема, 23 та 30 березня 2022 року на онлайн-зустрічах була присутня Ольга ШВЕД, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини.

2022 03 30

     

     Зустрічі проводяться з метою мобілізації міжнародної спільноти освітян і практиків соціальної роботи, інформування щодо поточної ситуації в Україні, а також організації надання підтримки і допомоги українським соціальним працівникам і здобувачам спеціальності 231 Соціальна робота з боку фахової міжнародної спільноти. Під час зустрічей представники університетів України та українських громадських організацій щотижня розповідають про ситуацію в Україні, зокрема у найбільш важких містах, які страждають від війни (таких, як Маріуполь, Харків, Ізюм, Буча, Макарів) та тих безпечних містах, де працюють соціальні служби, волонтери та громадські організації, які надають допомогу біженцям і переміщеним особам. Так, 30 березня 2022 року представники університетів, громадських організацій та соціальних служб розповідали про свою діяльність у Львові та Тернополі. В ході зустрічі обговорили та засудили роботу Міжнародного Червоного Хреста, який не надає дієву допомогу в Україні, не допомагає в організації гуманітарних коридорів, але розпочинає свою діяльність в Росії.

2022 03 23 1

   

       Європейська Асоціація пропонує надрукувати книгу з історіями тих, хто пережив важкі часи в Україні, щоб світ ознайомився з правдою – як Росія веде війну, як знущається з цивільних громадян. Особливе прохання було до здобувачів, які можуть описати свої історії потрапляння в безпечні місця. Також Європейська Асоціація шкіл соціальної роботи планує проєкт для навчання соціальних працівників і збирає ідеї та потреби у навчальних курсах для соціальних працівників. Долучаємося до роботи! Усе для перемоги і якості соціальних послуг постраждалим!