Робоча зустріч із Ольгою Павлик, менеджером з тренінгових програм МБО «Партнерство «Кожній дитині» (11.03.2019)

Лях Т.Л., доцент кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, к. пед. наук, доцент, Спіріна Т.П., доцент кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, к. пед. наук, доцент, беруть активну участь у проекті «Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство “Кожній дитині”» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і фінансування Європейським Союзом та його країнами-членами (Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією) у тісній співпраці з кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка. 

Мета проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг.

У рамках проекту, що розпочався у листопаді 2018 року і завершиться у серпні 2019 р., фахівці з ОТГ проходять комплексну програму навчання у сфері соціального захисту та розвитку соціальних послуг; отримують консультаційну підтримку у розвитку нових соціальних послуг в ОТГ; беруть участь в міжнародних та всеукраїнських навчальних поїздках для обміну досвідом та кращими практиками; отримують можливість розробки проектів для покращення якості надання соціальних послуг.

По завершенні чергового семінару  в межах проєкту відбулась робоча зустріч доцентів кафедри Лях Т.Л. і Спіріної Т.П. з Павлик Ольгою Вікторівною, менеджером з тренінгових програм МБО «Партнерство «Кожній дитині» (проект “Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг” за підтримки програми U-LEAD з Європою”). В ході зустрічі було надано рефлексію щодо підготовленості фахівців-учасників проекту до розбудови системи соціальних послуг в ОТГ, проектного менеджменту, здійснення моніторингу й оцінки якості надання соціальних послуг.

11 03 2019

Ольга Вікторівна зазначила: "Наразі ОТГ мають велику кількість практиків без дипломів і таку ж велику потребу у кваліфікованих фахівцях з соціальної роботи, здатних проводити оцінювання розвитку, дієвості, впливів, результатів тощо (а соціальні працівники з дипломами не володіють належним чином знаннями, вміннями й навичками з моніторингу та оцінки). Тому, безперечно, мають створюватися нові освітні програми для підготовки дійсно компетентних фахівців. І пропозиція кафедри зі створення освітньої програми, присвяченої моніторингу і оцінки соціальних програм буде дуже затребуваною територіальними громадами".