Практичний досвід роботи із засудженими суїцидентами (зустріч з начальниками відділень соціально-психологічної служби установ виконання покарань та слідчих ізоляторів) (17.03.21)

    17 березня 2021 року в Білоцерківському центрі підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, Вадимом СУЛІЦЬКИМ, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, було проведено зустріч з начальниками відділень соціально-психологічної служби установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

DSC 1883 min

    Під час зустрічі Вадим СУЛІЦЬКИЙ розповів слухачам Центру про особливості роботи із засудженими суїцидентами, методи діагностики, профілактики та попередження суїцидів засуджених. Начальники відділень соціально-психологічної служби установ виконання покарань та слідчих ізоляторів висловили зацікавленість у застосуванні нових методик роботи із засудженими суїцидентами. 

DSC 1874 min

   Співпраця між Інститутом людини Київського університету імені Бориса Грінченка та Білоцерківським центром підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України триває понад двох років. Такий вид взаємодії є корисним для обох сторін у напрямку розробки та впровадження інноваційних технологій для роботи з особами, які перебувають у конфлікті з законом, та з особливими групами отримувачів соціальних послуг.

DSC 1876 min

    Важливим напрямком роботи персоналу соціально-психологічної служби установ виконання покарань та слідчих ізоляторів є профілактика суїцидів  засуджених. З цією метою в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах здійснюється комплекс діагностичних, профілактичних та попереджувальних заходів.