Онлайн-день відкритих дверей кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (10.06.2020)

10 06 20 1

     10 червня 2020 року відбувся Онлайн-день відкритих дверей кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка.  Для випускників коледжів, технікумів, спеціалістів ОТГ та всіх бажаючих було презентовано  освітні програми першого (бакалаврського) освітнього рівня  за спеціальністю  231 Соціальна робота:

  • «Соціальна робота» зі спеціалізацією «Соціальна експертиза»;
  • «Соціальна педагогіка» зі спеціалізацією «Практична психологія»;
  • «Соціальна адвокація» зі спеціалізацією «Соціальні комунікації». 

 

До нас приєдналися представники з різних населених пунктів України: Київ, Прилуки, Запорізька область ОТГ Преображенське, Бердянськ, Київська область м. Богуслав, Кривий Ріг,  Полтава, Бровари, смт. Княжичі (Броварський район) тощо.

 

10 06 20 2

 

Спікерами зустрічі були: завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, к. п. н., доцент Лях Тетяна Леонідівна, к. п. н., доцент Денисюк Олена Миколаївна, к. п. н., старший викладач Сапіга Світлана Володимирівна, викладач та випускниця нашої кафедри за спеціальністю «Соціальна робота», аспірантка Дуля Аліна Володимирівна.

Модератором зустрічі був випускник за спеціальністю «Соціальна робота» (освітня програма «Соціальна педагогіка»), а нині викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботиТрібє Антон Юрійович.

 

10 06 20 3    10 06 20 4

10 06 20 5

10 06 20 6

10 06 20 7

 

Спікери наголосили на важливості та багатогранності професії «соціальний працівник» та «соціальний педагог».

Представники саме цих професій:

- є ініціаторами та провідниками соціальних змін;

- допомагають людині, сім’ям, громаді набути максимальної незалежності, захистити свої права, подолати життєві труднощі, зумовлені різними особистими та соціальними обставинами;

- здатні надавати широкий спектр соціальних послуг дітям, сім'ям, молоді та іншим категоріям населення;

- спрямовувати діяльність на розвиток сильних сторін і позитивних ресурсів отримувачів послуг; їх активної участі у всіх процесах;

-  знаходити шляхи інтеграції та взаємодії всіх соціальних інституцій у забезпеченні добробуту сімей з дітьми, благополуччя, безпеки та стабільності дітей, інших категорій населення.

Завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Лях Тетяна Леонідівна наголосила на унікальності нової освітньої програми “Соціальна адвокація”. Створена вона як відповідь на новий виклик перед соціальним працівником – необхідність очолювати міжвідомчі команди в найкращих інтересах отримувачів соціальних послуг, розробляти дієві адвокаційні стратегії для захисту прав та інтересів уразливих категорій отримувачів соціальних послуг, представляти інтереси дітей, молоді та сімей.

 10 06 20 8

 

У межах різних освітніх програм студентам пропонується широкий спектр практик: від навчальної, де вони знайомляться з провідними організаціями різного типу, волонтерської, що дозволяє зануритися в професію, до низки стажерських практик у різних соціальних службах та неурядових організаціях, як-то ЦСССДМ, служби у справах дітей, кризові центри для освітньої програми “Соціальна робота”; студенти які навчаються за освітньою програмою “Соціальна педагогіка” побувають в закладах освіти різного типу, рекреаційних центрах, спеціалізованих соціальних службах, як-то: Телефонна «Гаряча лінія», центрах соціально-психологічної реабілітації, дружніх до молоді клініках тощо. Літня практика відбувається в оздоровчих таборах для дітей із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах тощо. 

10 06 20 9

10 06 20 10

 

Студенти освітньої програми “Соціальна адвокація” орієнтовані на вивчення профілактичного напряму роботи державних та НУО, а також дослідженню різних аспектів cімейно орієнтованої соціальної роботи. Із кожним наступним видом виробничої практики студенти мають можливість усе глибше занурюватися в соціально-реабілітаційну, правозахисну, соціально-корекційну, посередницьку роботу на базі таких соціальних агенцій, як: центри для внутрішньо переміщених осіб, громадські приймальні та ЦНАПи в ОТГ, служби у справах дітей, управління ювенальної превенції Національної поліції України тощо.

 10 06 20 11

 

Однак, жодна освітня програма не буде мати успіху без СТУДЕНТІВ!

Тому до слова були запрошені як студенти, які на даний момент навчаються за різними освітніми програмами, так і наші випускники.

Студентка першого курсу спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна педагогіка» Валерія Рогожинська поділилася враженнями від першого року навчання в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Про студентське життя, діяльність студради та академічну мобільність студентів розповіла студентка другого курсу освітньої програми «Соціальна робота» Бердичевська Катерина. 

10 06 20 12

 

Мотивувала та надихала майбутніх вступників наша випускниця – аспірантка Файдюк Олена Валентинівна.

 

10 06 20 14

 

З історіями успіху наших випускників ви можете познайомитися за посиланням

http://il.kubg.edu.ua/struktura/kafedry-instytutu/kafedra-sotsialnoi-pedahohiky-ta-sotsialnoi-roboty/istorii-uspikhu-vypusknykiv.html

Повні, ґрунтовні та кваліфіковані відповіді фахівців отримали абітурієнти та їхні батьки на поставлені запитання. В першу чергу абітурієнтів цікавила кількість бюджетних місць, наявність гуртожитків та поселення в них. Також майбутні абітурієнти цікавилися особливостями вступу на другий курс на основі ОКР «молодший спеціаліст» (у тому числі за іншою спеціальністю).

10 06 20 15

 

Викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи розробили електронний курс для підготовки до фахового випробування з основ соціальної роботи для тих, хто здобув освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста та планує вступати на другий курс. Посилання на електронний курс:  https://elearning.kubg.edu.ua/course/view.php?id=22528  

 

Інструкція:

- для того щоб зайти на електронний курс перейдіть за посиланням : https://elearning.kubg.edu.ua/course/view.php?id=22528 

-  натисніть на кнопку "Увійти як гість";

- погодьтеся з правилами сторінки натиснувши кнопку "Так"

- введіть пароль: 1111

- користуватися усіма матеріалами 

 

Тож чекаємо на Вас у стінах нашого Університету імені Бориса Грінченка!

 

Посилання на сайт інституту: http://il.kubg.edu.ua/

Посилання на сторінку кафедри соціальної педагогіки: http://il.kubg.edu.ua/struktura/kafedry-instytutu/kafedra-sotsialnoi-pedahohiky-ta-sotsialnoi-roboty/21-10-14.html

Посилання на сторінку фейсбук:  https://www.facebook.com/KafedraSPSRil/  

Вартість навчанняhttps://kubg.edu.ua/informatsiya/vstupnikam/vartist-navchannia-2020.html?fbclid=IwAR2KRNn489W9I8W_loLQXgQ6OCnRKqvhadiwAxBV_x8oS7FKxWU8psFhngs

Правила прийому: https://kubg.edu.ua/informatsiya/vstupnikam/pravyla-pryiomu-2020/3580-pravyla-pryiomu-na-navchannia-dlia-zdobuttia-stupenia-bakalavra-mahistra-osvitno-kvalifikatsiinoho-rivnia-spetsialist.html