Зустріч з Наталією Бовсуновською та Володимиром Надельнюком, фахівцями Київського міського центру соціально-психологічної допомоги в межах проведення навчальної (оглядової / без відриву) практики

12 травня 2020 року в межах проведення навчальної (оглядової / без відриву) практики, студенти групи САРП-1-19-4.0д взяли участь в онлайн зустрічі з директором Київського міського центру соціально-психологічної допомоги Бовсуновською Наталією Анатоліївною та соціальним працівником, практичним психологом Надельнюком Володимиром Юрійовичем.

Київський міський центр соціально-психологічної допомоги (далі – Центр) є закладом, що надає соціальні послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення тощо перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Центр утворено розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 26 грудня 2005 року N 2396 "Про Київський міський центр соціально-психологічної допомоги" та підпорядковано Службі у справах дітей та сім'ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Засновником центру є виконавчий орган Київської міської ради. Власником центру є територіальна громада міста Києва, від імені якої виступає Київська міська рада.

Наталія Бовсуновська розповіла про історію створення Центру, нормативно-законодавчу базу його діяльності, якісний склад фахівців, які працюють в Центрі. Соціальний педагог, практичний психолог Володимир Надельнюк продовжив розповідь. Він зосередив увагу на питаннях про основні напрями діяльності та здобутки Центру за останні роки. Більш детально він зупинився на групах клієнтів, з яким працюють фахівці Центру, основних труднощах діяльності та способах їх подолання, профілактиці професійного вигорання, співпраці з державними та громадськими організаціями.

Студентам дуже сподобалася зустріч. Вони активно задавали питання на які отримували вичерпані відповіді. Ми сподіваємося, що такі зустрічі будуть постійними і не лише в межах студентської практики.