Онлайн-зустріч із Наталією Бігуновою, соціальним педагогом ліцею «Наукова зміна» в межах навчальної оглядової (без відриву) практики (10.04.2020)

10 квітня 2020 року студенти І курсу спеціальності «Соціальна робота» групи САРПб-1-19-4.0д в межах проходження навчальної оглядової (без відриву) практики під керівництвом Олени ДЕНИСЮК і Вадима СУЛІЦЬКОГО, доцентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка взяли активну участь в онлайн зустрічі з Наталією БІГУНОВОЮ, соціальним педагогом ліцею «Наукова зміна».

Пані Наталія – наша випускниця, магістр соціальної педагогіки, вже 6 років поспіль працює на посаді соціального педагога в ліцеї «Наукова зміна», а також скеровує практику студентів освітньої програми «Соціальна педагогка» Інституту людини.

Під час зустрічі студенти познайомилися з основними завданнями соціально-педагогічної діяльності в закладі загальної середньої освіти, профілями, за якими навчаються в ліцеї.

Фахівець наголосила на важливості здійснення соціально-правового захисту учнів закладу загальної середньої освіти, попереджати впливи негативних соціальних чинників на формування та розвиток особистості дитини. Соціальний педагог – це ключова фігура в освітньому середовищі, яка об’єднує зусилля родини, школи, громадськості для надання допомоги дитині.

До зустрічі долучилися Ксенія Уманська та Наталія Овсієнко, студенти 3 курсу освітньої програми «Соціальна педагогіка» Інституту людини, які щойно успішно завершили проходження практики в ліцеї. Студентки поділилися своїми враженнями від роботи з дітьми, досвідом проведення профілактичних бесід, звернули увагу першокурсників на необхідності засвоєння не лише теоретичних знань, а й практичних умінь роботи при роботі з дітьми, важливості налагодження контакту та співпраці з педагогами закладу освіти та батьками.