Онлайн зустріч з Вікторією Кутіловою, провідним фахівцем Київського міського центру роботи з жінками в межах навчальної оглядової (без відриву) практики (03.04.2020)

03 квітня 2020 року студенти І курсу спеціальності «Соціальна робота» групи САРПб-1-19-4.0д в межах проходження навчальної оглядової (без відриву) практики під керівництвом доцентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка Олени ДЕНИСЮК і Вадима СУЛІЦЬКОГО взяли участь в онлайн зустрічі з Вікторією КУТІЛОВОЮ, провідним фахівцем Київського міського центру роботи з жінками.

Під час зустрічі студенти ознайомилися з основним напрямами діяльності Центру. Особлива увага приділялася питанням роботи з: жінками, які зазнали насильства у сім'ї; вагітними жінками, жінками, які опинилися у скрутних життєвих обставинах; з внутрішньо переселеними жінками тощо.

 zusrtich 03 04 2020 4

 

Окремо була розглянута діяльність  «Телефону Довіри». Серед послуг, що надаються клієнтам слід визначити:

- отримання кваліфікованої, анонімної та безкоштовної інформаційно-консультативної допомоги з соціально-психологічних та інших питань, поширення інформації про діяльність Центру;

попередження негативних психологічних проявів, суїцидальних намірів, агресії, кризових станів та відхилень тощо.

 

Пані Вікторія зупинилася на роботі Притулку для жінок, що зазнали насильства в сім’ї. Притулок діє відповідно до міжнародних стандартів функціонування та на виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї». Кваліфіковані спеціалісти Центру допомагають жінкам скласти індивідуальний план виходу з кризової ситуації, проводять засідання групи підтримки «Допоможи собі».

 

Студентам дуже сподобався ця зустріч, що організована та проведена в умовах карантину. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Київським міським центром роботи з жінками та його фахівцями. Чекаємо на нові запрошення для участі в різноманітних заходах.