Всеукраїнська Пенітенціарна Асоціація України

14 лютого 2020 року в межах проведення навчальної оглядової (без відриву) практики студенти І курсу спеціальності «Соціальна робота» денної та заочної форм навчання, разом з керівником практики В.В. Суліцьким, відвідали Всеукраїнську Пенітенціарну Асоціацію України, що займається науково-методичним і практичним забезпеченням соціально-педагогічної, психологічної та правої діяльності установ виконання покарань і центрів пробації.

Перед студентами виступив виконавчий директор ВПА України Олександр Кириченко, який розповів про історію, склад, основні напрями діяльності та здобутки Асоціації за останні роки. Більш детально він зупинився на основних моментах соціального та педагогічного забезпечення та супроводження діяльності пенітенціарних закладів. О. Кириченко звернув увагу на роль соціальної роботи з засудженими в питаннях їх виправлення та ресоціалізації.

 

VPAU 1

 VPAU 2

 

 

Також, в цей день студенти мали змогу взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми захисту прав людини», яка проходила в приміщенні Київського регіонального центру Національної академії правових наук України.

Організаторами конференції виступили: Центр досліджень проблем кримінальної юстиції, Національна академія внутрішніх справ України, Державна установа «Центр пробації», Всеукраїнська Пенітенціарна асоціація України.

Після закінчення конференції відбулася зустріч з Олегом Янчуком, директором Державної установи «Центр пробації», який розповів про основні досягнення, існуючі проблеми та шляхи їх вирішення на законодавчому рівні.

 

VPAU 3   VPAU 4

VPAU 5    VPAU 6

 

Відгуки студентів:

 

Студенти групи САПРб-1-19-4.0д: «Зустріч була інформативною, цікавою. У нас була можливість ставити питання, на які отримували вичерпані відповіді від співробітників організації. Сподіваємось, що подібних зустрічей буде більше і не лише в межах студентської практики».

 

Студенти групи СПб-1-19-4.0з: «Наукові конференції – це місце де можна не тільки навчитися новому, але й поділитися досвідом та результатами власної професійної діяльності».