Всесвітній день боротьби зі СНІДом

    1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я вперше відзначався Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з наглобальніших проблем людства.

   І вже традицією для кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка стає проведення заходів до цього дня. 2 грудня 2019 року викладачі кафедри Антон Юрійович Трібє, Спіріна Тетяна Петрівна разом зі студентами 3 та 4 курсів спеціальності «Соціальна робота» провели соціальну акцію «Молодіжний Барометр», приурочену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

 

             day SNIDu 02 12 19 2   day SNIDu 02 12 19 4

                                day SNIDu 02 12 19 8   day SNIDu 02 12 19 5

     

      У стінах Інституту людини студенти спробували свої сили у командній роботі з профілактики ВІЛ/СНІДу та ризикованої поведінки, ставши мобільною бригадою.

   Члени мобільної бригади розробляли опитувальники для виявлення рівня обізнаності студентів Університету щодо ВІЛ/СНІДу (це ви зможете побачити у нашому відео), створювали соціально інформаційні плакати, а також знайомилися з грою «Володар кілець», розробленою викладачами нашої кафедри.

   Ключовим заходом стало проведення безкоштовного експрес-тесту на ВІЛ. За цю можливість ми дякуємо нашим партнерам - Київському міському правобережному центру для віл-інфікованих дітей та молоді. Особлива подяка – його фахівцю Криштопі Альоні Сергіївні!

    Студенти Інституту людини мали змогу пройти тестування. Слід відзначити, що тести на ВІЛ дуже швидко закінчилися, що свідчить про велике бажання наших студентів бути обізнаними і соціально відповідальними перед собою та іншими.

    Родзинкою заходу став соціальний експеримент «Обійми мене – я ВІЛ- позитивний», який дав змогу побачити рівень обізнаності та толерантності оточуючих до ВІЛ-інфікованих людей.

    Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту людини можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати.

    Давайте разом ставати обізнаними, толерантними та відповідальними!