Зустріч із фахівцями Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

   20 листопада 2019 року студенти 1-2 курсів спеціальності "Соціальна робота" освітніх програм "Соціальна адвокація" та "Соціальна педагогіка" Інституту людини зустрілися із фахівцями Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 
 
zustrich 20 11 19 1
 
    Захід відбувся у рамках виконання плану заходів до 30-річчя Конвенції ООН про права дитини та з метою підвищення обізнаності громадян України у сфері запобігання та протидії дискримінації, проведено тренінг «Дискримінація: від усвідомлення до протидії».
 
    Під час тренінгу студенти дізналися про діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері запобігання та протидії дискримінації в Україні. В рамках тренінгу відбулася дискусія на тему «Стереотипи 21 ст.», чітко визначили поняття та ознаки дискримінації і її форми, а також визначали види дискримінації за допомогою практичних завдань, отримали практичні навички розпізнавання дискримінації за різними ознаками.
 
                        zustrich 20 11 19 3   zustrich 20 11 19 4
 
   Тематика заходу викликала велику зацікавленість в учасників та стала предметом активного обговорення. Студентам було презентовано «Порадник із запобігання та протидії дискримінації». Два посібники передано університету.
 
                        zustrich 20 11 19 5   zustrich 20 11 19 2