Всесвітній день боротьби з туберкульозом

22 березня 2019 року на Контрактовій площі міста Києва, з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини А.В. Дуля та М.М. Лехолетова, разом із студентами першого курсу – майбутніми соціальними працівниками і соціальними педагогами, долучились до інформаційної акції.

 

den borotby z tuberkulozom 22 03 19 1   den borotby z tuberkulozom 22 03 19 2

 

Організаторами були Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» та в рамках міжнародної ініціативи Stop TB Partnership.

Метою акції було привернення уваги територіальної громади м. Києва до небезпечної хвороби туберкульоз, підвищення обізнаності про захворюваність та засобів профілактики.

Під час акції було проведено квест під гаслом «Час зупинити туберкульоз». Його учасниками стали 9-ть команд з різних закладів освіти м. Києва. Серед них дві команди студентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини: «Power girl» та «Педагоні».

 

den borotby z tuberkulozom 22 03 19 3   den borotby z tuberkulozom 22 03 19 4

 

Суть квесту полягала в тому, що туберкульоз – складна хвороба, її може вилікувати тільки певний набір медикаментів. Щоб цей набір медикаментів отримати, потрібно було знати симтоми туберкульозу, що є правдою, а що міфом, як правильно харчуватися тощо. Про все це учасники дізнавалися на станціях.

 

den borotby z tuberkulozom 22 03 19 5   den borotby z tuberkulozom 22 03 19 6

 

Вітаємо, з перемогою у квесті, команду «Педагоні»: Ліну Тарасову (капітана команди), Софію Романник, Єлизавету Скорик, Ярославу Корецьку, Карину Бринцеву, Тетяну Любич.

Дівчата перші впоралися із завданнями: зібрали весь пазл «ліків-стікерів» та заклеїли мікобактерію туберкульозу ліками та ін.

 

den borotby z tuberkulozom 22 03 19 7

 

Висловлюємо вдячність організаторам акції

за надану можливість