Виїзне заняття (15.03.2019)

15 березня 2019 року, в рамках змістового модуля «Соціальний супровід ВІЛ-інфікованих дітей та їхніх сімей», викладачем кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Лехолетовою М.М., було проведено виїзне заняття для студентів ІІ-го курсу спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна педагогіка».

Заняття проходило у Центрі «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію / СНІД» Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ».

 

vyyizne zanyattya 15 03 19 1

 

 

Психолог центру Євгенія Миколаївна Дроботун ознайомила з особливостями роботи щодо соціально-психологічної підтримки ВІЛ-інфікованих дітей та їхніх сімей у Центрі «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію / СНІД».

 

vyyizne zanyattya 15 03 19 2

 

Завідувач відділення «Відділення гострої реабілітації» Марія Василівна Топчина, представила інформацію про специфіку роботи відділення, зокрема, реабілітацію дітей з самих перших днів захворювання, а також відразу після оперативних втручань.

Загалом, під час заняття студенти дізнались про підходи до консультативної допомоги сім’ям ВІЛ-позитивних дітей; сімейне консультування як засіб психосоціальної підтримки; методи та техніки роботи під час консультування та соціального супроводу ВІЛ-інфікованих дітей та їх сімей.

На заняття до студентів було запрошено ВІЛ-позитивну дівчину, яка розповіла про свій життєвий досвід (розкриття ВІЛ-позитивного статусу та процес формування прихильності до антиретровірусної терапії; відношення суспільства до ВІЛ-позитивних людей; проблеми з якими найчастіше доводиться зіштовхуватись людям, які живуть з ВІЛ).

 

vyyizne zanyattya 15 03 19 3

 

Висловлюємо вдячність психологу центру Євгенії Дроботун

за організацію та проведення заняття