Cоціально-психологічний тренінг «Організація діяльності психологів установ виконання покарань в сучасних умовах»

05 грудня 2018 року на базі Білоцерківського училища професійної підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби відбувся соціально-психологічний тренінг «Організація діяльності психологів установ виконання покарань в сучасних умовах», який організував та провів доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Інституту людини  Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат психологічних наук, доцент Суліцький Вадим Володимирович.

 

trening 05 12 18 1

 

trening 05 12 18 2

 

Тренінг складався з трьох блоків: психологічна робота з новоприбулими засудженими; заходи щодо профілактики самогубств; робота психологів з ресоціалізації засуджених. Були розглянуті новітні підходи пенітенціарної психології, соціально-психологічні та соціально-педагогічні форми та методи, які доцільно використовувати у роботі з засудженими. Окрім інтересної та корисної інформації, даний захід був цікавий тим, що в ньому використовувався багаторічний досвід роботи В.В. Суліцького з засудженими.

Проведений захід отримав високу оцінку як з боку психологів виправних колоній та слідчих ізоляторів, так і з боку керівництва училища.

Соціально-психологічний тренінг пройшов в рамках реалізації наукової теми кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інститут людини «Соціальне становлення особистості в умовах суспільної трансформації».