Тренінг для тренерів «Травмотерапія: метод інстинктивного реагування на травму та безпосередня робота з тими хто пережив тортури»

   20-23 листопада 2018 року викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Дуля А.В. та Денисюк О.М. взяли участь у тренінгу для тренерів «Травмотерапія: метод інстинктивного реагування на травму та безпосередня робота з тими хто пережив тортури», який організовано HealthRight International та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

treninh 23 11 18 2  treninh 23 11 18 1

   Чотириденний тренінг проводили: ліцензований клінічний соціальний працівник, асистент професора Школи соціальної роботи Нью-Йоркського університету та керівник програми табору для біженців в Кісоро, Уганда (Нью-Йорк, США) – Ненсі Дж. Муракамі;  арт-терапевт зі спеціалізацією в травматерапії, сертифікований інструктор методу ІРТ, стипендіат програми  Фулбрайт та магістр арт-терапії (George Washington University, Київ) Випускниця факультету арт-терапії Університету Джорджа Вашингтона, учасник семінарів з методики інтенсивної терапії травми у клініці Лінди Гантт і Луїса Тиннина у Моргантауні, США – Ірина Наталушко; доктор наук, арт-терапевт вищої категорії, директор з тренінгів Тренінгового інституту ІРТ, Моргантаун, Західна Вірждинія, США – Лінда Гантт.

   У тренінгу взяли участь соціальні працівники, психологи, психотерапевти, спеціалісти мобільних бригад, громадські активісти з різних регіонів України, які працюють з тими хто має травму, пережив катування та війну.

  Учасники тренінгу мали можливість познайомитись із унікальним досвідом спеціалістів з США щодо роботи з травмою; освоїти навички інстинктивного реагування на травму і метод ІРТ; попрактикуватись роботі з травмою з використанням графічного наративу; ознайомитись з моделлю представлення графічного наративу; навчитись використовувати екстерналізований діалог у роботі з  різними категоріями клієнтів; спроектувати модель ведення випадку; ознайомитись з короткостроковою терапією орієнтованою на рішення та з психотеравпевтичною моделлю «Seeking Safety» («Пошук безпеки»).

treninh 23 11 18 3

   Захід пройшов цікаво та насичено. Учасники мали можливість обмінятися своїм досвідом роботи з клієнтами, які пережили катування, війну чи переміщення. А також пропрацювати складні кейси, проаналізувати їх ефективність, отримати зворотній зв'язок.

treninh 23 11 18 8

treninh 23 11 18 9