Міжнародна практична конференція “Актуальні питання деменції у ХХІ столітті: зарубіжний та вітчизняний досвід” (19-20 квітня, м. Київ)

Доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Денисюк Олена Миколаївна взяла участь у роботі Міжнародної практичної конференції “Актуальні питання деменції у ХХІ столітті: зарубіжний та вітчизняний досвід” (Національна академія наук України, м. Київ, 19-20 квітня 2018 року); провела мйстер-клас “Пісочна терапія у роботі з людьми похилого віку”.

 

konferencia demenciya 1

 

Мета конференції - підвищення рівня обізнаності населення в темі деменції, створення умов для міжсекторального діалогу і узгоджених дій фахівців з організацій різних форм власності. Ці два дні були для всіх інформаційно й емоційно насиченими.

Крізь всі виступи, обговорення, дискусії проходила тема поваги до людини, що живе з деменцією, яка починається з визнання її права - жити повноцінно.

Величезну роль в поліпшенні і стабілізації стану людини з деменцією відіграє комфортне середовище, яке створює і підтримує його оточення. Якісна турбота, увага, догляд, організоване дозвілля, забезпечення фізичної активності і розумової зайнятості - важливі складові повсякденного життя людини, що живе з деменцією.

Фахівці програм "Збереження пам'яті" і "Формування дружньої спільноти до людей з деменцією" щедро ділилися зі своїми колегами кращими практиками, досвідом, творчими ідеями на майстер-класах.

Учасники і гості ( серед них були лікарі, соціальні працівники, психологи, менеджери соціальної діяльності, викладачі, вчені-дослідники, представники громадських та благодійних організацій) висловились, що участь в конференції значно розширила їх уявлення про труднощі, які відчувають у побуті і можливостях , потенціалі, яким володіють люди, що живуть з деменцією.

 

konferencia demenciya 5

 

Дуже цінною для всіх учасників стала можливість обміну міжнародним досвідом супроводу людей з деменцією, адже в конференції взяли участь представники семи країн.

До участі в роботі майстер-класів “Настільні ігри”, “Танцювально-рухова терапія у роботі з людьми з деменцією та їх родичами”, “Арт-терапія: розмальовки, квілінг, ліплення”, “Художнє читання у колі – захоплююча підтримка соціальних навичок”долучилися студенти першого курсу спеціальності “Соціальна робота”.

 

konferencia demenciya 3

 konferencia demenciya 2

 

konferencia demenciya 4