Cемінар-практикум «Використання творчості Бориса Грінченка у роботі із засудженими працівниками відділу ресоціалізації Департаменту пробації Міністерства юстиції України»

6 грудня 2017 року в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся семінар-практикум «Використання творчості Бориса Грінченка у роботі із засудженими працівниками відділу ресоціалізації Департаменту пробації Міністерства юстиції України», який організував та провів кандидат психологічних наук, доцент, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Суліцький Вадим Володимирович.

 

seminar praktykum 06 12 17

  

У роботі семінару взяли участь: головний спеціаліст відділу ресоціалізації засуджених Департаменту пробації Міністерства юстиції України Скоропляс Марія Іванівна, викладачі кафедри, студенти другого курсу зі спеціальностей «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка».

 

Учасники семінару ознайомилися з біографією Бориса Дмитровича Грінченка,  його творчістю, педагогічною спадщиною. Велика увага приділялася таким особливостям його життєдіяльності, як цілеспрямованість, подолання труднощів, служіння народу, культурно-етнічне виховання, педагогічні погляди тощо. Було визначено, що творча спадщина педагога-письменника може активно використовуватися у роботі з засудженими в бесідах, бібліотерапії, вечорах-читаннях, а особисте життя, як приклад можливості поєднання плідної праці з мужністю перед хворобою.

 

Захід проводився у межах Грінченківської декади.