Участь у Міжнародній конференції "Інклюзія для всіх: освітня політика та практика"

30 листопада та 1 грудня 2017 р. відбулась Міжнародна конференція "Інклюзія для всіх: освітня політика та практика". Вона зібрала  майже 200 українських та зарубіжних фахівців з інклюзивної освіти, представників органів влади. В конференції взяли участь к.п.н., доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної  роботи Денисюк О.М., магістр спец. «Соціальна педагогіка», учасник студії «Соціальний експериментаріум» Власенко Катерина.

 

konferentsiya inklyuziya dlya vsikh 2

 

 

Відкрила дводенну конференцію  Перша леді України, Голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко. Пані Марина поділилася з учасниками результатами проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та наголосила: «Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе і відповідальне завдання – виховати нове покоління українців, для якого інклюзія стане частиною світогляду…».

 

konferentsiya inklyuziya dlya vsikh 3

 

 

Перший день конференції був присвячений обговоренню забезпечення освітньої інклюзії для найширшого кола дітей з особливими освітніми потребами. Висвітлювали тему інклюзії як соціальної цінності, аналізували український та європейський досвід.

 

На другий день конференції для учасників були створені різноманітні майданчики для ефективного обміну існуючими практиками інклюзії в освіті на рівні громад, шкіл, закладів дошкільної освіти, зокрема через організацію шкільного простору, змістовне наповнення навчальних програм, розробку індивідуальних планів тощо.

 

 

На конференції інклюзія прозвучала у трьох аспектах:

  • Інклюзія як соціальна цінність;
  • Політика і стандарти інклюзивної системи освіти;
  • Підходи до її впровадження на різних рівнях із активним залученням місцевих громад.

 konferentsiya inklyuziya dlya vsikh 1