Всеукраїнський семінар "Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу щодо діяльності Національної дитячої "гарячої лінії"

28 листопада 2017 р. Міністерство освіти і науки України спільно з Громадською організацією "Ла Страда-Україна" провели Всеукраїнський семінар за результатами дослідження "Вивчення обізнаності дітей, які перебувають у навчальних закладах інтернатного типу щодо діяльності Національної дитячої "гарячої лінії" та їх доступу до її послуг, з окремою увагою до гендерно зумовленого насильства".

 seminar 2017

 

vseukrayinskyy seminar 1

 

В підготовці та участі в даному заході взяла студентка 6 курсу спеціальності "Соціальна робота", представник студії «Соціальний експериментаріум» Клименко Тетяна. За результатами оприлюдненого дослідження 70 % дітей готові до прийняття допомоги, що є показником розвитку дитячої особистості, інтелектуальних, вікових, гендерних та емоційних особливостей дитини. Більше 94 % дітей мають доступ до телефонів. З інтернатних закладів на Національну дитячу «гарячу» лінію за досліджуваний період звернулося 2,2 % дітей із закладів освіти інтернатного типу. Основні причини звернення - труднощі в спілкуванні з однолітками, приниження з боку інших учнів, труднощі в особистому житті, потреба в спілкуванні, проблеми з вчителями. Хвилючим став той факт, що 30 % дітей не бажають ні з ким обговорювати свої проблеми; 17,5 % - соромляться це роботи, лише 14,5 % -  звертаються з проблемами до психолога.

 

Результати дослідження обговорювалися з представниками урядових установ Міністерства освіти та науки України спільно з Академією педагогічних наук України та Міністерством соціальної політики України, а також Українським НМЦ практичної психології і соціальної роботи, Інститут модернізації освіти та ін.

 

 

МОН підтримує діяльність Національної дитячої “гарячої лінії”. Режим доступу - http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2017/11/28/mon-pidtrimue-diyalnist-naczionalnoyi-dityachoyi-%C2%ABgaryachoyi-liniyi%C2%BB/