Серія виховних заходів на тему «Діалог з дітьми на соціально значущі теми»

Студенти V курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» денної форми навчання під керівництвом викладача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Фірсової Ірини Миколаївни провели серію виховних заходів рекламно-інформаційного характеру на тему «Діалог з дітьми на соціально значущі теми» з учнями київської школи №263. В рамках даного заходу з учнями восьмих, дев’ятих та десятих класів було опрацьовано теми булінгу, протидії торгівлі людьми та планування сім’ї.

Група студентів у складі Чугуй Наталії та Трибе Антона провели урок для учнів 7 класу. Метою уроку було ознайомити учнів з поняттями «булінг», «шкільний булінг»; виробити систему дій при виникненні булінгу у навчальному закладі; розвивати в учнів впевненість в собі, психологічну компетентність.

 

Dialog z ditmy 6 1

 

 

Група студентів у складі Катеринич Анни, Клярської Юлії та Репки Марини провели урок для учнів 9 класу. Метою уроку було ознайомити учнів з протиправним явищем торгівлі людьми у сучасному суспільстві, розвивати вміння розпізнавати підозрілі пропозиції щодо працевлаштування; сприяти формуванню негативного ставлення до подібного роду діяльності. 

 

Dialog z ditmy 6 2

 

 

Група студентів у складі Дроговоз Аліни, Корнієнко Марини, Коротаєвої Анжеліки провели урок для учнів 10 класу. Метою уроку було поширити серед підлітків думку про важливість свідомого ставлення до планування сім’ї, діагностувати ставлення до родинних цінностей, розвивати адекватне ставлення до статевих стосунків, пояснити важливість використання засобів контрацепції, розглянути фактори ризику небажаної вагітності, формувати в учнів відповідальне ставлення до власного здоров’я.

Діти зустріли студентів з позитивним настроєм, активно відповідали, виконували всі запропоновані завдання, задавали цікаві запитання. По закінченню заняття учням були роздані рекламно-інформаційні матеріали, а також символічні подарунки у вигляді наклейок, відповідно до теми уроку.

Зі слів студентів, вони отримали  неоціненний досвід спілкування з дітьми та проведення навчально-виховних занять.