Навчальний візит у Канаді

Журавель Тетяна Василівна, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини, у складі делегації від України, куди увійшли представники  Міністерства юстиції України, Департаменту пробації, недержавних організацій, що працюють у пенітенціарній сфері (система виконання покарань), перебуває в навчальному візиті у Канаді. Основною метою візиту є вивчення досвіду Канади у впровадженні пенітенціарної реформи, а також у ресоціалізації неповнолітніх та дорослих, які перебувають у конфлікті із законом. Навчальний візит розпочався із відвідання українською делегацією Посольства України в Канаді, де відбулася зустріч з Послом України, Андрієм Шевченком, а також представниками Міністерства закордонних справ Канади, яке очолює канадійка  українського походження, і завдяки якому відбувся цей навчальний візит. Канада є надзвичайно дружньою до України і готова надавати підтримку, зокрема і у такий не легкий на сьогодні час.

 

Протягом тижня відбувалися також зустрічі на рівні як федеральному (міністерств і відомств), так і провінційному рівнях (у державних і громадських організаціях), які стосувалися особливостей процесу ресоціалізації осіб, які перебувають як на пробації, так і в місцях позбавлення волі. Канада має потужний досвід у впровадженні реабілітаційних програм, поверненні тих, хто потрапили у конфлікт із законом, до життя у громаді, і те, що країна готова ділитися найкращим досвідом та практиками з Україною, є надзвичайно цінним для нас. Участь у навчальному візиті, що здійснюється за підтримки міжнародної організації «Агрітім Канада», дасть можливість вдосконалити навчальні програми дотичних до теми візиту курсів, а також розбудувати змістову складову стажерської практики студентів спеціальності «соціальна робота».

 

vizit kanada 3

 

 З 7 по 15 квітня 2017 року заплановано навчальний візит до Канади (Торонто), де учасникам буде запропоновано ознайомитися з діяльністю органів виконання покарань Канади, вивчити особливості впровадження пробаційних програм та загалом – процесу ресоціалізації.

 

vizit kanada 1    vizit kanada 2