Участь у «Програмі підготовки амбасадорів-волонтерів в Україні»

З 28 по 30 березня 2017 року доцент кафедри соціальної пдагогіки та соціальної роботи, канд. пед. наук Тимошенко Наталія Євгенівна приймала участь в рамках кампанії "Music is Great" та у співпраці з People First 1st за підтримки Британської Ради в Україні у роботі по підготовці когорти тренерів, які готуватимуть волонтерів для Євробачення 2017 по «Програма підготовки амбасадорів-волонтерів в Україні». Тренером була Linda Greenwood ((Великобританія) із організації People First 1st.

Метою даної програми була допомога у виконанні спільної справи та досягненні ключової мети – «досконалості у волонтерстві» – як під час проведення Євробачення 2017, так і після його завершення в Києві й Україні. Завдання, які ставилися під час тренінгу були: розуміти, що таке велике волонтерство, його особливості, переваги та способи втілення; познайомитися із видами особистісної поведінки, в тому числі типами спілкування, які необхідні для досягнення досконалості у волонтерстві; можливість передбачати та реагувати на потреби й очікування різних відвідувачів, а також на складні випадки та ситуації, пов’язані з безпекою, що можуть виникнути; можливість працювати з відвідувачами та виконувати операційні завдання; можливість проявляти навички впевненості в собі; можливість можете виділятися в ролі амбасадорів місць, які будуть представлені у Києва та Україні.

Дана Програма містить такі теми: яким є велике волонтерство; розуміння ваших гостей/відвідувачів; задоволення очікувань ваших гостей/відвідувачів; спілкування з упевненістю; робота зі складними ситуаціями; роль амбасадора; рефлексія та дії.

На волонтерських засадах Тимошенко Наталія Євгенівна буде разом із 17 тренерами, які пройшли навчання за програмою, протягом квітня 2017 року будуть навчати 900 волонтерів Євробачення-2017. Учасники програми тепер готові навчати волонтерів впевнено спілкуватися з гостями конкурсу та допомагати їм у непередбачуваних ситуаціях. Кожен підготовлений тренер має провести по 4 тренінга по підготовці волонтерів до Євробачення 2017. 

IK trening po volonterstvo2    IL trening po volonterctvo 1