Вебінар «Проєкт закону України “Про академічну доброчесність“: яких новацій варто очікувати учасникам освітнього процесу?» (08.11.2023)

8 листопада 2023 р. в рамках святкування Всесвітнього дня науки у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся вебінар «Проєкт закону України “Про академічну доброчесність“: яких новацій варто очікувати учасникам освітнього процесу?». Спікерами вебінару були Євген Ніколаєв, директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» та науковий співробітник Володимир Божинський.

вебінар 08.11.23 1

У вебінарі взяли участь науково-педагогічні працівники освітньої програми «Практична психологія» та здобувачі вищої освіти магістерського рівня.

Спікерами було розкрито  цілу низку статей майбутнього Закону України «Про академічну доброчесність», до розробки якого долучився Університет.

вебінар 08.11.23 2

Детально розглянуто структуру та ключові особливості проєкту. Слухачі дізналися багато нових аспектів академічної доброчесності в дослідницькій, науково-педагогічній, викладацькій  діяльності, а також у навчальній діяльності здобувачів вищої освіти.

вебінар 08.11.23 3

Особливий інтерес присутніх викликала тема академічної доброчесності у створенні та оприлюдненні академічних творів, якими є всі типи наукової продукції – від наукової монографії до тез і статей.

Проєкт Закону також передбачає новий, розширений перелік порушень  академічної доброчесності та список санкцій, що можуть застосовуватися до викладачів і студентів у сфері освітньої діяльності.

вебінар 08.11.23 4

В цілому, розглянутий матеріал представив актуальну тематику академічної доброчесності детально, цікаво та пізнавально для слухачів.