Молоді науковці: дослідження поряд із практикою

15 травня у рамках Фестивалю науки гостинно відчинила двері  Наукова цукерня-2023, традиційне свято науки на Факультеті психології, соціальної роботи та спеціальної освіти.

шлях ветерана

Цього року фестиваль відкрили аспіранти кафедри практичної психології – Любов Шинкарьова, старший фахівець з розвитку бренду роботодавця ОККО, кар’єрна консультантка та Данило Ельканов, співзасновник ГО «Центр психологічної підтримки «ОбійМи», психолог-волонтер.

шлях ветерана2

 Любов Шинкарьова провела вебінар «Психологічна підтримка дружин учасників бойових дій», в якому розкрила проблематику сімей учасників збройного конфлікту, яка має широкий спектр причин і проявів: від соціальних, економічних до побутових та психологічних.

шлях ветерана3

Аспірантка ознайомила присутніх з результатами аналітичного дослідження «Ефективність моделей допомоги мобільних бригад соціально-психологічної допомоги на шляху реінтеграції учасників бойових дій». Психологічне визначення факторів, що впливають на адаптацію членів подружжя, активно розробляється нею в темі дисертаційного дослідження «Особистісний адаптаційний потенціал дружин учасників бойових дій на Сході  України». 

шлях ветерана4

Данило Ельканов провів майстер-клас «Травмопросвіта та перша психологічна допомога», під час якого детально розглянув причини й механізми психологічної травми, схарактеризував  типові реакції на стресори та розкрив дієві прийоми та техніки подолання гострого стресу в рамках первинної психологічної допомоги.

шлях ветерана5

Кафедра пишається своїми випускниками, які гідно продовжують торувати професійний шлях у професії та в науці.