Вебінари про резильєнтність

Цикл авторських вебінарів від Соціально-психологічної служби на тему психологічної стійкості.

Наприкінці березня та на початку квітня на Факультеті психології, соціальної роботи та спеціальної освіти пройшов цикл з 8 вебінарів на тему психологічної стійкості (резилієнтності), які підготували та провели студенти-старшокурсники спеціальності «Практична психологія» в співпраці із Соціально-психологічною службою університету. Кожен з вебінарів був присвячений окремій, цікавій його автору темі, спрямованій на допомогу учасникам у подоланні стресів та життєвих труднощів.

зображення

Перший вебінар, "HABITS - фактори профілактики стресу", був присвячений вивченню корисних звичок, які можуть допомогти запобігти стресу і підвищити резистентність до нього. Другий вебінар "Якість сну та її вплив на самопочуття та життєдіяльність людини" був орієнтований в першу чергу на студентів-першокурсників, але виявився цікавим і для більш їх кураторів та інших. Учасники дізналися, що впливає на якість сну та як за рахунок режиму, правильно створених умов та прийомів аутотренінгу його можна зробити більш повноцінним.

зображення viber 2021 10 29 18 13 52 88

Вебінари "Розвиток резилієнтності за допомогою КПТ" та "Резилієнтність в транзактному аналізі" був розрахований на студентів-психологів дав слухачам уявлення про підхід цих напрямків психотерапії до поняття психологічної стійкості та роботу з нею. Вебінар "Резилієнтість у психології" висвітлював важливість психологічної стійкості як складової успіху у багатьох життєвих ситуаціях та містив конкретні вправи та техніки на її  розвиток. Захід "Психологічна безпека в умовах соціальної інтеграції" розкрив тему адаптації та реадаптації людини в нових соціальних умовах.

зображення viber 2023 03 22 09 46 22 654

Вебінар "Вікові кризи в житті людини. Наша внутрішня дитина" запам`ятався вправою, в якій учасники малу змогу проконтактувати з тією частиною себе, яка увібрала досвід та враження дитинства і надати підтримку самим собі. Останній на цей момент вебінар циклу – "Як справлятися з прокрастинацією. Причини та дієві поради" висвітлив причини і способи подолання такого розповсюдженого серед студентів і не тільки явища, як відтягування початку роботи.

Усі вебінари були цікавими та інформативними, допомагаючи студентам розуміти важливість зміцнення власної психологічної стійкості. Ми дуже вдячні учасникам, які активно брали участь у наших вебінарах та ділилися своїми думками та питаннями.