Практика студентів з тьюторінгу

У березні 2023 року у студентів освітньої програми «Практична психологія»  заочної форми навчання  2 та 3-го курсів розпочалася практика. За ініціативи викладача, аспіранта кафедри та сертифікованого тьютора Всеволода Сергійовича Трояновського практикуватися студенти будуть у тьюторінгу.

тьюторінг

Для цього В.С.Трояновським був проведений ознайомчий і одночасно організаційний семінар. Я пояснив студентам керівник практики, метою тьюторської підготовки є допомога у вирішенні питань, що пов’язані із актуалізацією для студентів власних професійних амбіцій, орієнтація на розвиток конкурентного ринку праці психотерапевтів та психологів, допомога у вирішенні навчальних задач, проєктної діяльності та актуалізації морально-ціннісного ставлення до певної зайнятості. Основу підготовки складають консультації з питань реалізації професійного, навчального та особистісного потенціалу та безпосередня передача знань і досвіду студентам для реалізації  наставницької діяльності старших курсів над молодшими в рамках проходження практики.

А за півтора тижня ми отримаємо перші враження та відгуки 50 студентів-практикантів, які на цей короткий період стануть тьюторами та тьюторантами.