Гостьова лекція чеського вченого

26 травня 2022 р. студенти освітніх програм «Практична психологія» та «Консультаційна психологія» мали можливість послухати гостьову лекцію. Вітезслава Вілімека, DiS., PhD., старшого викладача Остравського університету (м. Острава, Чехія).

C:\Users\Olga\Downloads\msg817635645-11682.jpg

Організувала зустріч з ученим Лях Т.Л., кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Пан Вітезслав Вілімек змістовно ознайомив слухачів з авторською дворівневою структурою невербальної комунікації, що включає в себе: рухи тіла, зоровий контакт, дотики, невербальні аспекти мовлення і письма, орієнтацію в просторі і в часі, нюхові, смакові і колірні сигнали, форму власного тіла, одяг і прикраси, які використовуються у міжособистісному спілкуванні.

 

Лектор поділився своїм досвідом та спостереженнями щодо різних проявів невербального спілкування, за допомогою яких можна діагностувати стосунки людей, гендерні аспекти, статус особи в групі та здійснювати взаємовплив у процесі комунікації.

 

Щиро дякуємо панові Вітезславу Вілімеку за цікавий та актуальний матеріал! Сподіваємось на подальшу співпрацю та обмін досвідом!