Наукова конференція «Перші кроки в науку»

Наукова конференція «Перші кроки в науку». Робота секції кафедри практичної психології.

4-го листопада 2021 року в межах конференції «Перші кроки в науку» відбулася робота секції кафедри практичної психології. Зустріч почалася з вітання завідувача кафедри Лозової Ольги Миколаївни учасникам конференції.


Доповідь Фроленкової О. М. «Мотивація досягнення як фактор професійної самореалізації особистості» прозвучала досить впевнено та актуально. Магістрантка висвітлила не тільки результати дослідження, а й причини зниження мотивації досягнення та шляхи їх подолання.





Дослідження студентки магістратури спеціальності Практична психологія

Малєкіної   Н. І.   виділялося   своєю   практичною   спрямованістю.   Тема

«Особливості перебігу ПТСР у жінок, які зазнали домашнього насилля» викликала велике зацікавлення аудиторії. Доповідачкою були повідомлені результати дослідження, зокрема зв'язок домашнього насилля та депресивного стану у жінок, фізичного насилля та симптомів посттравматичного стресового розладу.









Аспірантка Шинкарьова Л. В. представила результати дослідження теми «Особистісний адаптаційний потенціал дружин учасників бойових дій на Сході України». Високу практичну цінність мають дані про емоційний стан жінок від страху, розгубленості до гордості та невпевненості. Інформація про проблеми, які долають дружини військовослужбовців та ставлення до них оточуючих.




Робота секції практичної психології вирізнялася високою активністю та зацікавленістю учасників. Було поставлено багато запитань до кожної доповіді щодо практичної цінності досліджень, отриманих взаємозв’язків між змінними. Учасники надавали коментарі щодо можливостей практичної реалізації результатів досліджень та допомоги жінкам-жертвам сімейного насилля.


Перший крок студентів у науку відбувся!