20 травня 2020 року в рамках фестивалю "Наукова цукерня" відбувся цікавий вебінар "Харчова поведінка в умовах пандемії". Спікер вебінару Марина Фатєєва – аспірант кафедри практичної психології, фахівець з терапії порушень харчової поведінки, психолог, сертифікований гештальт-терапевт, тілесно-орієнтований терапевт.
Прозвучало багато корисної інформації про причини харчових розладів та способи їх попередження, про зв'язок між тривогою і їжею, який може бути дуже міцним, адже створювався роками. У багатьох людей цей досвід формується з глибокого дитинства, тому не дивно, що саме в кризових умовах він стає таким актуальним для великої кількості людей.
Учасники вебінару змогли прояснити для себе, які генетичні і соціальні фактори впливають на порушення харчової поведінки, а також виконати практичну вправу з CFT (Compassion Focused Therapy).