Майстер-клас «Метод каузометрії у професійному самовизначенні молоді»

Мета життя – самовираження. Проявити всю свою сутність – ось для чого ми живемо» (О. Вайльд)

 

03 березня 2020 року в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся майстер-клас «Метод каузометрії у професійному самовизначенні молоді», який проводила Олена Середа, арт-терапевт, дитячий та підлітковий  психолог центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Місто щасливих дітей", авторка наукових статей, тренінгів та майстер-класів,  аспірант Інституту політичної і соціальної психології НАПН України.

 

mayster-klas 03 03 20 1

 

 

Протягом майстер-класу студенти другого курсу спеціальності «Практична психологія» та гості кафедри ознайомились з:

  • основними причини, за якими випускники ЗВО не працюють за спеціальністю
  • теорією професійного вибору Дж.Л. Холланда, опрацювали методику
  • історією створення каузометрії та попрацювали з каузометричним підходом у побудові причинно-наслідкових зв’язків подій на шляху професійного самовизначення.

 

Тренеркою було виокремлено та наголошено на особливостях застосування даного методу, адже в свій час Олена Середа навчалася в автора даного методу  О.О. Кроніка.

 

Студенти та гості кафедри практичної психології  мали можливість сформувати, а потім неодноразово проранжувати важливі події життя, які вплинули на професійну кар’єру та професійне самовизначення, особистісну та соціальну значущість цих проблем, проаналізувати емоційний відгук на кожну подію (колір) та розглянути сфери приналежності подій (соціально-психологічні чинники), їх відсутності або перевантаженості ними життєвого шляху.