Майстер-клас «ПРОКРАСТИНАЦІЯ: як перестати відкладати справи на потім»

28 жовтня 2019 року в День кафедри практичної психології відбувся майстер-клас Грубі Т.В., к.психол.н., доцента кафедри практичної психології Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

mayster-klas 28 10 19 5

 

Протягом майстер-класу Грубі Т.В. в інтерактивній формі   разом з учасниками розкрити поняття «прокрастинація»; охарактеризували та навели приклади різних видів прокрастинації; пригадали ознаки власної прокрастинації; окреслили основні чинники прокрастинації.  

 

Крім того, кожен з учасників протягом мастер-класу визначив власний рівень прокрастинації за методикою «Ступінь вираженості прокрастинації» М.А. Кисельової, який с дозволяє визначити характеристики прокрастинації за трьома шкалами: «Мотиваційна недостатність», «Перфекціонізм», «Тривожність»,   Загальний рівень прокрастинації.

 

Кожен з учасників мав можливість визначити власні пожирачі часу та намалювати карту прокрастинатора.

 

 

Грубі Т.В. разом з учасниками майстер-класу проаналізувала наслідки прокрастинації та було окреслено основні методи профілактики прокрастинації. Приємним бонусом для учасників були схеми з планування місяця, тижня та дня.