Корекційно-розвивальне заняття з теми «Згуртованість класу» у Спеціалізованій школі №80 Печерського району м.Києва

11 жовтня 2019 року студенти 3 курсу Скоробрещук Ярослав, Поштар Аліна, Пилипенко Олександра, Колесніченко Лілія, Якобсон Аліса та Власюк Наталія в межах вивчення дисципліни «Психологічне консультування та психокорекція» разом із викладачем кафедри практичної психології Краєвою О.А. провели у Спеціалізованій школі №80 Печерського району м. Києва корекційно-розвивальне заняття з теми «Згуртованість класу».

 

zanyattya 11 10 19 1

 

Мета заняття полягала у формуванні сприятливого психологічного клімату в класі, покращенні взаємодії між учнями та розвитку умінь працювати в команді. До програми заняття було включено наступні вправи: привітання, «Кольорова павутинка», «Поняття», «Дерево» та заключну об’єднуючу частину.

Для студентів цей досвід став корисним та ефективним.

 

zanyattya 11 10 19 2

 

Згідно рефлексивного аналізу студентки Пилипенко Олександри: «Запам'яталося: кабінет психолога знаходиться ніби в окремій будівлі, гарні умови для роботи; шумний, гіперактивний клас, але помітно було, що вони зацікавлені в спільній роботі, але це не ті діти, які будуть мовчки виконувати завдання, яке ти їм даси; діти були стурбовані тим, що клас розділяється; були відверті з нами і одразу пішли на контакт; заняття пролетіло дуже швидко і мені було мало, хотілося ще, діти втомили, але й надали позитиву. Це цікавий досвід тому, що можна зрозуміти як виглядає робота з дітьми, як виглядає корекційно-розвивальна робота і допомагає зрозуміти чи присутні в тебе вміння імпровізувати, які є важливими для подібної діяльності».

Студенти щиро вдячні учасникам корекційно-розвивального заняття за те, що вони були активними та з цікавістю працювали.