Тренінгове заняття «Криза ідентичності та її роль у становленні успішної особистості» (в межах Дня кафедри практичної психології)

10.10.2017 року на базі Інституту філології (за адресою вул. Маршала Тимошенка, 13Б, ауд. 305) зі студентами різних спеціальностей відбувся тренінг з тематики «Криза ідентичності та її роль у становленні успішної особистості», організатором якого став кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри практичної психології  О.А. Краєва.

 

treninh 10 1

 

Мета тренінгу полягала в ознайомленні з психологічними складовими ідентичності, визначенні аспектів кризи ідентичності, сприянні подоланню кризи ідентичності, розширенні репертуару ресурсів та ресурсних станів учасників тренінгової групи.

Тренінг сприяв важливості усвідомленню власного психологічного стану в кризі, актуалізації найбільш значущих особистісних реакцій кожного учасника групи, щодо переживання проблеми кризи ідентичності, активізації позитивних якостей та репертуару ресурсів.

 

treninh 10 2

 

Учасники тренінгу мали нагоду «тут і зараз» попрацювати над усвідомленням психологічних ознак власної унікальної та неповторної ідентичності, аналізом матриці ідентичності за допомогою запропонованих практично-орієнтованих вправ. Змогли розширити межі розуміння себе, власної «тіньової» сторони особистості та оволодіти репертуаром методів та шляхів самокорекції.

 

treninh 10 3

 

Наприкінці, учасники отримали не лише позитивні враження та емоції від групової тренінгової роботи, але й набір ресурсних станів, які сприятимуть досягненню успіху в професійному становленні та особистісному житті. 

 

treninh 10 4