Aрт-терапевтичний тренінг «Ресурс, я тебе знаю?!!»

14 листопада було проведено арт-терапевтичний тренінг «Ресурс, я тебе знаю?!!» під керівництвом кандидата психологічних наук, старшого наукового співробітника Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, члена правління Всеукраїнського громадського об’єднання "Арт-терапевтична асоціація" Оксана Миколаївна Скнар. 

KPP Treninh Resurs ya tebe znayu  Krayeva5

Як відомо, ресурси - все те, що додає кожному з нас сили справлятися зі складними моментами життя, допомагає рухатися вперед, незважаючи на труднощі і при цьому відчувати себе впевнено, наповнене, радісно, енергійно, дозволяє приймати і відчувати підтримку, з оптимізмом дивитися в майбутнє.

KPP Treninh Resurs ya tebe znayu  Krayeva6

Ресурси є у всіх і у кожного, просто іноді ми забуваємо про це, або ж просто не знаємо ...

Ми шукали і знаходити, пізнавали і активізувати, а також інтегрували свої ресурси. І все це - за допомогою арт-терапевтичного заняття Оксани Миколаївни Скнар.

KPP Treninh Resurs ya tebe znayu  Krayeva8

Робота з власними ресурсами учасників групи здійснювалася за допомогою метафоричних асоціативних карт. Контекст тренінгу передбачав авторське поєднання як арт-терапевтичних вправ, так і вправ тілесно-орієнтованої терапії. 

KPP Treninh Resurs ya tebe znayu  Krayeva10

Найбільш ефективними виявилися: вправи на заземлення, ресурсна візуалізаційна техніка, техніка групової асоціації, практична вправа з елементами креативності «складання власного ресурсного вірша» на асоційовані слова.

За допомогою запропонованих технік, вдалося не лише усвідомити необхідність пошуку ресурсного стану в кожну мить швидкоплинного життя, а й відкрити в собі енергетично сильні сторони особистості, спираючись на які, збільшити можливість творчого вдосконалення та самореалізації в період трансформаційних суспільних змін.

Кафедра практичної психології висловлює вдячність запрошеній гості – Оксані Миколаївній Скнар. 

Aрт-терапевтичний тренінг «Ресурс, я тебе знаю?!!» - завантажити