Круглий стіл «Децентралізація та соціальна робота: зв'язок освіти та ринку праці» на базі Українського католицького університету (м. Львів)

   19 лютого 2019 року в рамках проведення представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні круглого столу «Децентралізація та соціальна робота: зв'язок освіти та ринку праці» на базі Українського католицького університету (м. Львів) було презентовано досвід підготовки соціальних працівників в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка: «Нові ролі та компетенції фахівців із соціальної роботи в умовах децентралізації». Університет представляли – Клішевич Наталія Анатоліївна, директор Інституту людини, кандидат педагогічних наук, доцент; Веретенко Тетяна Григорівна, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кандидат педагогічних наук, професор та Лях Тетяна Леонідівна, заступник директора з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент.

 

kruhlyy stil 19 02 19 1

 kruhlyy stil 19 02 19 4

 

   Метою круглого столу стала презентація та аналіз кращих університетських практик професійної підготовки соціальних працівників як відповідь на децентралізаційні процеси в Україні; розробка рекомендацій щодо налагодження партнерства та адаптації освітніх програм підготовки фахівців; аналіз викликів та можливостей, які виникли у системі соціального обслуговування в процесі децентралізації та обговорення можливості запровадження міжнародних практик соціального захисту вразливих груп, зокрема, дітей та молоді.

 

kruhlyy stil 19 02 19 3

 

kruhlyy stil 19 02 19 5