Відбувся тренінг "Підготовка наукової статті до публікації у міжнародному рейтинговому журналі"

3 лютого 2017 року в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся тренінг "Підготовка наукової статті до публікації у міжнародному рейтинговому журналі".

Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники та аспіранти не тільки Інституту людини, а й інших структурних підрозділів Київського університету імені Бориса Грінченка: Педагогічного інституту, Університетського коледжу, Інституту мистецтв, Інституту філології, Факультету інформаційних технологій та управління

nauk publ 17 2


Також до участі у тренінгу долучилися науково-педагогічні працівники НаУКМА "Києво-Могилянська Академія", Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Інституту проблем виховання АПН України.

 

nauk publ 17 3  

nauk publ 17 4

 

Ведуча тренінгу - Тетяна Леонідівна Лях, заступник директора Інституту людини з наукової роботи, дала відповіді на питання:

nauk publ 17 1
- Як оцінюється ефективність наукової діяльності і чому саме ці показники є ваговими?
- Що таке індекс цитування?
- Чому у вимогах до публікаційної діяльності науково-педагогічних працівників робиться наголос лише на наукометричних базах Scopus та Web of Science?
- Які “закони жанру” написання статті до міжнародного наукометричного видання?
- Якими є структурні компоненти такої статті, що вкладається в зміст кожного з них?
- В які журнали подавати результати наукових досліджень?
- Як можна перевірити достовірність того, що журнал, який видає себе за “Scopus” і справді належить до цієї наукометричної бази?

Щиро дякуємо усім учасникам за інтерес до теми тренінгу! Бажаємо успішного завершення роботи над науковими статтями і високого індексу цитування!