Наукова цукерня. Презентація лідерського простору для підлітків «Студії розвитку»

«Наукова цукерня» Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка запрошує всіх на презентацію лідерського простору для підлітків «Студії розвитку» (15 травня, 11.35-12.55, Інститут людини, проспект Павла Тичини, 17, ауд. 329).

 

studii rozvitku

 

 

Без сумнівів – підлітки є однією з тих категорій у громаді, що потребує найбільшої уваги. Чому? Відповідь проста – часто підлітків характеризують такі позиції: потреба у підтримці; невміння вибудовувати життєву перспективу; жага пригод, ризику, незнання альтернативних, корисних видів проведення дозвілля; нестійкий та невисокий рівень мотивації до соціально-корисної діяльності та розвитку особистіного потенціалу. Відтак, замало проводити лише профілактику негативних соціальних явищ, аби попередити ризики та убезпечити дітей від життєвих негараздів. Важливо формувати життєві навички, які дозволяють підліткам, протистояти потенційним ризикам та бути успішними.

 

В якості такої альтернативи ми розглядаємо формування позитивної моделі лідерства та розвиток лідерського потенціалу підлітків щодо творення змін на рівні своєї громади. Це, в свою чергу, дозволить підлітку спробувати себе в різних напрямах діяльності, накопичувати різноманітні навички і вміння, досягати успіху. Ми спробували створити лідерський простір «Студії розвитку», який виявився успішним! Хочете дізнатися більше – завітайте на нашу презентацію, де ми розкажемо про досвід діяльності «Студій розвитку», особливості залучення до них підлітків, блокнот цікавих ідей, розроблений молоддю для молоді, та багато іншого .

 

 

Ведучі заходу:

  • Журавель Тетяна Василівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи;
  • Качуровська Вікторія, випускниця Інституту людини, соціальний працівник Всеукраїнського громадського центру «Волонтер»;
  • Олефіренко Анжела, випускниця Інституту людини, соціальний працівник Всеукраїнського громадського центру «Волонтер».