Наукова цукерня. Семінар-практикум «Кінотренінг у практиках медіації»

«Наукова цукерня» Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка запрошує всіх бажаючих взяти участь у «Семінарі-практикумі «Кінотренінг у практиках медіації»

 

(15 травня, 11.35-12.55, Інститут людини, проспект Павла Тичини, 17, 204 ауд.)

 kinotrening

 

 

Планується заняття у форматі кінотренінгу. Це добра нагода поринути в задоволення від якісного кіно і отримати досвід пізнання і розуміння людей у непростих життєвих обставинах. Разом із головними героями фільму ми будемо шукати відповіді на запитання: Чи може людина насправді врятувати іншого? Наскільки великі можливості людини? Чи здатні добрі справи змінити світ?

 

 

Формат заходу сприяє розвитку комунікативних та аналітичних навичок учасників, їх активності, поглибленню самопізнання, усвідомлення себе як діяча у світі.

 

Увага! Потенційні учасники мають обов’язково переглянути фільм «Заплати іншому» (2000, режисер М. Ледер, в українському перекладі), щоб наша робота була максимально ефективною.

 

Учасники набудуть досвіду аналітичної роботи щодо проблем конфлікту, поведінки людей у складних життєвих ситуаціях.

Круглий стіл має навчальну мету і складається з двох блоків:

  1. 1)ознайомчий – міні-лекція про конфліктологічну компетентність;
  2. 2)аналітичний – аналіз відеофрагментів, обговорення почуттів, думок, асоціацій.

Кінотренінг буде особливо корисним для студентів напрямів «Психологія», «Практична психологія», які цікавляться тематикою конфліктної взаємодії.

Кількість учасників – до 25 осіб.

 

Ведуча кінотренінгу – Власенко Інна Анатоліївна, кандидат психологічних наук, викладач кафедри загальної, вікової та педагогічної психології.

Цікавий факт про ведучу: Інна Анатоліївна має досвід роботи з розвитку конфліктологічної компетентності у школах, проводила тренінги з учителями. Науковий інтерес стосується конфліктної взаємодії, пошуку способів та шляхів вирішення конфліктів.