Наукова цукерня. Майстер-клас «Азбука творчості» як засіб розвитку творчих здібностей у дітей з особливими освітніми потребами»

«Наукова цукерня» Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка запрошує усіх бажаючих взяти участь у майстер-класі «Азбука творчості» як засіб розвитку творчих здібностей у дітей з особливими освітніми потребами» (15 травня, 11.35-12.55,  Інститут людини, проспект Павла Тичини, 17, ауд. 317).

 farbi

 

 

Майстер-клас «Азбука творчості» ознайомить із сучасними корекційно-розвивальними технологіями, спрямованими на розвиток пізнавального, психоемоційного та особистісного розвитку дітей з особливими освітніми потребами за допомогою художньої творчості. Художньо-трудова діяльність є одним з цікавих видів занять для дітей, бо саме через малюнок за допомогою фарби, олівця, пластиліну, виготовлення виробів власними руками надається можливість дітям з особливими потребами передавати свої враження про оточуючу дійсність, виражати своє ставлення до неї.

 

 

У ході майстер-класу авторами корекційно-розвивальної програми «Азбука творчості» будуть репрезентовані традиційні та нетрадиційні техніки художньої творчості, представлено цікаві «родзинки» виготовлення виробів з різноманітних матеріалів. Учасники поринуть у світ творчості та фантазії та матимуть змогу виготовити власноруч об’ємний виріб з картону технікою «колаж» – «Упаковка для шоколадки».  Тож запрошуємо до нашої творчої арт-майстерні!

 

 

Модератор: Мельніченко Тетяна Василівна, старший викладач кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти.

Ведучі: Чеботарьова О.В., завідувач лабораторії олігофренопедагогіки Інституту спеціальної педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник та педагог Брусенська Ірина.