30 травня 2022 року студенти спеціальності «Спеціальна освіта» (освітні програми «Логопедія», «Втручання при аутизмі» ) Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка мали змогу долучитись до інтерактивної лекції «Інклюзивна освіта в контексті реалізації Нової української школи», яку для грінченківців провела Наталія Зіновіївна Софій, кандидат педагогічних наук, перший заступник директора Українського інституту розвитку освіти, директор ВФ «Крок за кроком» (1999-2017) – Людина, за активної участі якої в Україні здійснювались освітні реформи протягом останніх десятиліть.

Софій 2

         Н.З. Софій як експерт у сфері освітньої політики ознайомила здобувачів з теорією змін і як вона впливає на процес реалізації концепції Нової української школи. Особливу увагу лекторка приділила висвітленню змісту професійного стандарту вчителя як основи професійного розвитку та розкриттю суті інклюзивної компетентності вчителя та фахівця зі спеціальної освіти.

           Наприкінці зустрічі відбувся обмін думками щодо потреби у розробленні професійного стандарту вчителя спеціальної освіти/спеціального педагога.

         Висловлюємо щиру вдячність Наталії Зіновіївні Софій за актуальну, інформативну, надихаючу та мотивуючу на подальший професійний розвиток лекцію. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!