20 квітня 2022 року студенти 4-го та 5-го курсу спеціальності «Спеціальна освіта» (освітні програми «Логопедія», «Втручання при аутизмі» ) Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка мали змогу доєднатися до надзвичайно цікавого та корисного заходу на тему: «Допомога у комунікації дітям та підліткам з порушеннями мовлення для безпеки в умовах воєнних дій та в евакуації». Лекція організована за підтримки підприємства «Диво гра» та Освітнього центру METC "Mashav" Educational Training Center – "Mashav" Міністерства закордонних справ Ізраїля у співпраці з відділом спеціальної освіти та психологічної кризової допомоги і превенції “SHEFI’, Міністерства освіти Ізраїлю.

2004.22

        Під час лекції завдяки спікерам було розглянуто такі важливі питання:

-         Що таке альтернативна комунікація? Як використовувати методи та засоби альтернативної комунікації при роботі з дітьми з порушеннями мовлення?

-         Які переконання перешкоджають використанню альтернативної комунікації при роботі з дітьми з порушеннями мовлення?

-         Як пояснити дитині чому зараз небезпечно вдома? Чому потрібно бути в іншій країні?

-         Як адаптувати дитину до нових умов життя?

-         Як зменшити кількість стресу навколо та допомогти у випадку проявів агресії та самоагресії?

-         Як заспокоїти та зібрати себе, щоб мати змогу заспокоїти дитину?

-         Як мотивувати дитину до вивчення чогось нового?

-         Як працювати з немовлєннєвою дитиною дистанційно?

      Окрема вдячність спікерам за корисні поради та практичні прийоми, щодо нормалізації стану  дитини в ситуації стресу, а також можливість доступу до відеоматеріалів зустрічі.

 

      Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти, студенти спеціальності 016 Спеціальна освіта Університету Грінченка щиро вдячні за підтримку та партнерство у такий нелегкий час!